top of page
Keresés

Dokumentumfilm Csoóri Sándorról

Csoóri Sándor 2004. április 23-án rendhagyó irodalomórát tartott Százhalombatta gimnazistáinak. Az előadást a Halom Televízió stábja rögzítette, adásba viszont csak tizennégy évvel később, 2018 áprilisában került a dokumentumértékű felvétel. Az előadást a költő egykori beszélgetőtársai, Fazekas István és Véghelyi Balázs gondolatai egészítik ki.

Véghelyi Balázs százhalombattai író a 2004-ben megtartott irodalomóra archív felvételeit felhasználva a népköltészet és a modern költészet kapcsolódási pontjait bemutató portréfilmet szerkesztett Csoóri Sándorról. A Halom Televízió „Fellegajtó nyitogató” című filmje nemcsak azért fontos, mert jelentős kordokumentum, hanem azért is, mert annak második felében Csoóri Sándor részéről elhangzanak olyan megállapítások is, amelyekkel eddig még sem a műveiben, sem pedig nyilatkozataiban nem találkozhattunk. Habár a film immár másfél évtizede készült el, mit sem veszített mondanivalójából és sok hasznos érdekességet tartalmaz bármely irodalom iránt érdeklődő, mélyebb tudásra vágyó magyar ember számára.


Köszönjük a film szerkesztőjének, Véghelyi Balázsnak, hogy YouTube csatornáján elérhetővé tette a Halom Televízió műsorán bemutatott dokumentumfilmet.


Források:

コメント


bottom of page